Meni

Ponuda - Wellness & Spa

SLOVENIJA

Slovenija, unatoč svojoj relativnom maloj površini, posjeduje velika prirodna bogatstva – od ljekovitih termalnih voda do odlične klime i netaknute prirode.

U obilju wellness i spa centara Slovenije, pod sloganom „Sa prirodom do zdravlja“, razvijena je najsavremenija ponuda u oblasti wellness-a, kao i mnogi programi za očuvanje zdravlja. Bilo da ste izabrali Štajersku, Dolensku ili Primorje vaš odmor će upotpuniti vrhunski tretmani i smještaj, odlična gastronomska ponuda i izuzetna ljubaznost domaćina.

Za više informacija kontaktirajte nas put obrasca dostupnog na ovoj stranici.

Terme Olimia

Ove terme nose epitet najljepšeg wellness i spa kompleksa na Balkanu. Smještene na rijeci Sutli, okržene gorjem i vinogradima, nude ugođaj i uslugu za potpuni odmor duše i tijela. Ovaj predio je jedan od ekološki najčistijih i najzaštićenijih u Sloveniji. Termalna voda, čija je temperatura do 37 stepeni Celzijusa, posjeduje brojna ljekovita svojstva. Hoteli visoke kategorije i lijepog dizajna, te stručno osoblje će se postarati da vaš odmor bude savršen. Izaberite hidro-terapiju, termo-terapiju ili cijelodnevni boravak u vodenom parku i prepustite se uživanju.

Terme Čatež

Termalna voda na ovoj lokaciji otkrivena je prije 220 godina. Danas postoji 11 izvora dubine 300-600 metara, sa temperaturom 58-63 stepeni Celzijusa, koji ispunjavaju bazene termalne rivijere Čatež. Čatež može da se pohvali najvećim zatvorenim kompleksom bazenskim kompleksom, na površini od 2300 metara kvadratnih, koji uključuje: bazen za odrasle i djecu, gusarski brod, divlju rijeku i bazen sa talasima. Tu su još i 8 različitih sauna, fantastični restorani, dva hladna bazena i nudistička terasa, pab, kasino i brojni drugi sadržaji.

Terme Laško

Laško je banjski gradić smješten u donjem toku živopisne rijeke Savinje. Ovo mjesto, pored banjskog turizma, je poznat po svojoj pivari i festivalu cvijeća. Termalna voda izvire na 160 metara, a njena temperatura je od 32 do 35 stepeni Celzijusa. Koristi se za brojne tretmane, kao i piće zbog svog hemijskog sastava. Terme Laško u svom sastavu imaju termalni, bazenski te wellness i spa centar. Posjetiocima su na raspolaganju 7 sauna, wellness tretmani na bazi meda ili piva, tematske kupke, različiti tipovi masaža kao i Ayurveda centar.

Terme Ptuj

Ptuj je najstariji grad u Sloveniji sa najmlađim termama. Većinu centralnog dijela grada čine zaštićeni spomenici, i zato se Ptuj naziva i riznicom milenijuma. U Ptuju ćete vidjeti i doživjeti kako su još stari Rimljani umjeli da njeguju duh i tijelo, a terme Ptuj ponudiće vam osjećaj antičke raskoši i udobnosti. Tu su i brojne sportske aktivnosti u kojima možete uživati: fitnes, tenis, stoni tenis, golf, kuglanje, jahanje, pješačke ture, splavarenje rijekom Dravom.

Terme Radenci

Terme Radenci – jedna od najboljih mineralnih voda, prepoznatiljva Radenska voda i Terme Radenci nalazi se na sjeveroistoku Slovenije u blizini Murske Sobote. Radenci imaju preko 250 sunčanih dana godišnje i klimu koja pogoduje zdravstvenom turizmu. Termalni i wellness kompleks nude: unutrašnji bazen sa običnom vodom za rekretivno plivanje, unutrašnji i spoljašnji bazen sa termo-mineralnom vodom, unutrašnji bazen sa toplim izvorima, bazene za decu sa običnom i termalnom vodom, slapove, podvodne masaže i atraktivnu brzu rijeku, 6 različitih vrsta sauna, klasične masaže ili masaže toplim i hladnim kamenjem.

Rimske Terme

Rimske Terme nalaze se na rijeci Savinji, u Rimskim Toplicama. Ušuškane su između šumovitih brda koja pružaju zaštitu od buke, vjetra i visokih temperatura. U parku pored hotela nalaze se poznate divovske sekvoje, kanadska čuga, japanska hiba, čempres, tisa i kalifornijski kedar. Prirodne izvore ljekovite vode ovdje supronašli Rimljani jos 39. godine prije nove ere. Oni su i osmislili prve bazene sa toplom, vrućom i hladnom vodom. Danas ove terme nude odlične wellness i spa tretmane uređene po uzoru na rimska kupatila.

Moravske Toplice

Ove terme se nalaze u samom srcu Prekmurja, na sjeveroistoku Slovenije. Prirodni uslovi Moravskih toplica idealni su za programe opuštanja i vraćanja snage i energije. Specifična crna termomineralna voda pogoduje liječenju različitih reumatskih i kožnih oboljenja, te otklanjanju stresa. Svi hoteli kompleksa Moravske Toplice i Termalni Park 3000 spojeni su novoizgrađenim prekmurskim panoramskim hodnikom. Gostima su na raspolaganju: različite vrste masaža, njege lica i tijela, kupke, finska, infracrvena i parna sauna, tobogani, te 30 unutrašnjih i spoljašnjih bazena.