Meni

Ponuda - Zimovanje

ITALIJA

Italija je, pored svojih lijepih gradova i mora, poznata i kao odredište za zimski turizam. Ovo omogućuju planinski masini Alpa i Apenina koji se protežu skoro duž čitave zemlje.

Najpoznatija skijališta su smještena u Alpima, uz granicu s Francuskom. Budući da su skijališta većinom na visini od preko 2300 metara nadmorske visine, skijaška sezona traje od decembra do aprila. Lijepa priroda, odlično pripremljene staze, raznovrsni smještajni kapaciteti i vrhunska zabava je ono što možete očekivati od zimovanja u Italiji.

U našoj ponudi imamo brojne hotele. Za više informacija kontaktirajte nas put obrasca dostupnog na ovoj stranici.

Madona di Kampiljo

Madona di Kampiljo je omlijeno zimovalište milanske, ali i svjetske elite. Nalazi se na 1520 metara nadmorske visine, između vrhova planina Adamelo i Dolomita di Brenta. Posjeduje staze dužine oko 72 kilometra, okružene veličanstvenim planinskim pejzažem. Pored iskusnih skijaša, ovaj ski centar je idealan za snoubordere, kao i skijaše početnike. Madona di Kampiljo nudi fantastičan noćni život i provod. Ovdje se organizuju razne sportske i kulturne manifestacije poput trka za Svjetski kup u slalomu i veleslalomu i „Habsburg karnevala“.

Kortina d’ Ampeco

Ovaj skijaški centar se nalazi u Dolomitima, na 1220 metara nadmorske visine. Zbog svog položaja nazivaju je još i „kraljicom Dolomita“. Ovdje možete skijati na 160 kilometara staza i ukupno 5 skijališta. Kortina d'Ampeco je 1956. godine bila domaćin Zimskih olimpijskih igara, a ovdje se redovne održavaju trke Svjetskog kupa. Ovo malo mjesto nudi kvalitetan provod i noćni život, kao i brojna kulturna dešavanja i aktivnosti. Kortina d'Ampeco je idealan izbor ukoliko biste da imate zimski mondenski doživljaj.

Kronplac

Jedno od najboljih italijanskih skijališta, Kronplac, nalazi se u Južnom Tirolu, na visini od 2275 metara nadmorske visine. Posjeduje 116 kilometra staza i 33 ski liftova. Sa vrha skijališta staze se prostiru na tri strane ka mjestima Bruniko, San Viljio i Valdaora-Olang. Sve staze su prostrane i dobro uređene, a pogoduju porodicama, početnicima i onima koju žele da poboljšaju svoje skijaške tehnike. Posebnost ovog skijališta su šarmantni gradići, a među njima se ističe Bruniko, koji je 2009. godine bio proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji.