Meni

Ponuda - Ljetovanje

ITALIJA

Italija se nalazi u južnoj Evropi, na Apeninskom poluostrvu i izlazi na 4 mora – Jadransko, Jonsko, Ligurijsko i Tirensko. Italija je poznata kao zemlja umjetnosti, visoke mode, vrhunske hrane i mondenskih gradova.

Jug Italije i ostrva Sicilija i Sardinija imaju mediteransku klimu. Ljeta su duga, topla i suva, a zimske temperature su relativno umjerene, sa dnevnom temperaturom od 10 stepeni. Italija je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija, a poseduje i neka od najlepših ljetovališta.

Lido di Jezolo

Poznato ljetovalište Lido di Jezolo, nadomak Venecije, nalazi se na 15 kilometara dugoj pješčanoj plaži. Dominira žuti sitni pjesak, te čisto more, a brojni hoteli, kafići, restorani i poslastičarnice su smještene uz šetalište. Vaše ljetovanje upotpuniće i posjeta Veneciji, gradu mostova, koji će vas očarati. Ništa manje vas neće oduševiti verona, grad nesrećnih ljubavnika Romea i Julije.

Sicilija

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana i najveća italijanska regija. Ova oblast broji više od 5 miliona stanovnika, od kojih najveći broj živi u glavnom gradu Palermu. Svoj naziv dobio je u doba Feničana i Grka, koju su mu dali ime Panormus, što znači „sve je luka”. Preko tri milenijuma duga istorija ovog ostrva ogleda se u brojnim ostacima antičkih iskopina, kulturno-istorijskih spomenika iz svih perioda i arhitekturi novijeg doba koja plijeni pažnju. Na ostrvu se nalazi i jedini živi vulkan Etna, koji i danas iznenadi svojom erupcijom. Ukoliko izaberete da ljetujete na Siciliji, doživjećete svu raskoš ovog ostrva.

Sardinija

Sardinija je drugo po veličini italijansko ostrvo poslije Sicilije. Sa istoka je zapljuskuju vode Tirenskog mora, a sa juga i zapada Sredozemno more. Glavni grad je Kaljari, koji se može podičiti jednom od najdužih plaža u Italiji, koja je duga čak 8 kilometara. Najbolji utisak na vas ostaviće more – ono je čisto, tirkizne boje i toplo. Sardinija je pravo ostrvo za ljetovanje u prelijepom ambijentu, sa očuvanom prirodom i autentičnom mediteranskom arhitekturom, te izvanrednim gostoprimstvom..