Meni

Ponuda - Zimovanje

SLOVENIJA

Slovenija se nalazu na dodiru Alpa, Dinarskih planina, Panonske nizije i Sredozemlja. Upravo ovaj geografski položaj je čini idealnom za odmor u svakom godišnjem dobu.

Najviša tačka je Triglav (2864 metara nadmorske visine), koji je ujedno i najviši vrh Julijskih Alpa. Zimski odmor u nekom od centara će vam pružiti mir, relakasaciju ali i brojne aktivnosti. Skijaški centri u Sloveniji su savremeni, dobro opremljeni i mjesta gdje se održavaju velika sportska takmičenja poput Svjetskog skijaškog kupa ili Zlatne Lisice.

U našoj ponudi imamo brojne hotele. Za više informacija kontaktirajte nas put obrasca dostupnog na ovoj stranici.

Kranjska Gora

Kranjska Gora je smještena u dolini između Karavanki i Julijskih Apla, na tromeđi Slovenije, Austrije i Italije. Podjednako atraktivna ljeti i zimi, nudi 30 kilometara skijaških staza i 40 kilometara staza za nordijsko skijanje. Staze su prikladne za sve skijaše, od početnika do profesionalaca. Prelijepi krajolici i bujne šume su ono što svake godine dovodi turiste u ovaj kraj. Kranjska Gora je mjesto na kojem se svake godine održavaju trke Svjetskog kupa u veleslalomu i slalomu za muškarce.

Mariborsko Pohorje

Mariborsko Pohorje je jedan od najvećih skijaških i turističkih centara u Sloveniji. Sa 41 kilometar skijaških staza, raznovrsnim sportskim aktivnostima i sezonom od 90 dana, idealna je lokacija za zimovanje. Specifičnost Mariborskog Pohorja je i termalna voda koja izvire na 90 metara i pogoduje liječenju zglobova, mišića i ginekoloških problema. Pronalazak ove vode je omogućio razvoj wellness i spa centara, koji će vaše zimovanje učiniti još udobnijim i prijatnijim.

Rogla

Rogla je smještena na Zreškom Pohorju, na 1517 metara nadmorske visine. Ovo ski centar poznat je kao jedan od najpogodnijih za porodična zimovanja, te je proglašavan najboljim u toj kategoriji nekoliko puta u Sloveniji. Jedna od atrakcija Rogle je odličan poligon za snoubord, koji je najveći u Evropi. Rogla nude sve što je neophodno za savršeno zimovanje: skijaške staze svih težina, školu skijanja, brojne aktivnosti na snijegu, prelijepu prirodnu i vrhunske smještajne kapacitete. Tu su i terme Zreče, udaljene 17 kilometara, do kojih se može stići redovnim autobuskim prevozom.

Krvavec

Kravec, jedno od najvećih skijališta Slovenije, nalazi se na 25 kilometara od Ljubljane. Raspolaže sa oko 30 kilometara uređenih staza, koje su prilagođene svim nivoima skijaša. Posebnost ovog ski centra je dječiji park Manner Krvavec, koji sa svojim raznobojnim elementima i prirodnim okruženjem predstavlja pravu bajku. Zbog ovoga je omiljena destinacija velikog broja porodica. Krvavec nudi mogućnost noćnog skijanja, ski škole, iznajmljivanje opreme i raznovrsan rekreativni program.