Meni

Ponuda - Ljetovanje

BUGARSKA

Bugarska obala je duga 380 kilometara i cijelom svojom dužinom izlazi na Crno more. Voda je mirna i čista, slična Jadranskom moru, mada nešto manje slana.

Kako legenda kazuje, ovo more je dobilo svoj naziv zbog čestih brodoloma koji su dešavali u prošlosti. Vjerodostojnija verzija tvrdi da je ime potiče od velike dubine i tamne boje u središtu.

Turistička sezona počinje u junu i traje do oktobra mjeseca. Bugarska ljetovališta su atraktivna zbog svoje smještajnih kapaciteta, šoping zona i dobrog noćnog provoda.

Zlatni Pjasci

Zlatni Pjasci su najpoznatije ljetovalište na sjeveru bugarske crnomorske obale, nalaze se na 20 km od trećeg po veličini grada u Bugarskoj, Varne. Legenda kaže da su gusari ovdje iskopali blago, pa su zbog toga kažnjeni i pretvoreni u žuti pjesak koji se presijava na suncu i daje zlatnu boju plaži. Otuda i samo ime ljetovališta – Zlatni Pjasci. Ovo destinacija je poznata po hotelima sa modernim spa centrima i bazenima sa termomineralnom vodom, te brojnim dodatnim sadržajima za djecu i odrasle. Blaga klima i čist vazduh upotpuniće vaše ljetovanje.

Nesebar

Grad Nesebar postoji već preko 2500 godina. Zbog svoje bogate istorije i kulturne baštine upisan je na UNESKOVU listu Svjetske kulturne baštine. Idealno je mjesto za putnike koje svoj ljetnji odmor hoće da provedu u gradu koji nudi spoj tradicije sa odličnim turističkim sadržajima. Smještajni kapaciteti ovog ljetovališta su odlični, u ponudi se mogu pronaći srednji i visoki hoteli, te apartmani. Grad je spojen pješčanom plažom dugom 8 kilometara sa Sunčevim Bregom.

Sunčev Breg

Sunčev Breg je najveće i najpoznatije ljetovalište u Bugarskoj. Nalazi se na jugoistoku Bugarske, 30 kilometara od grada Burgasa i 5 kilometara od Nesebra. Plaža u Sunčevom Bregu je pješčana i duga je 10 kilometara. Klima u Sunčevom Bregu je jako prijatna, sa 170 sunčanih dana u godini, a turistička sezona traje od maja do oktobra mjeseca. Ljubitelji aktivnog odmora pronaći će za sebe ovdje brojne aktivnosti: surf, skijanje na vodi, skakanje padobranom, odbojku na plaži, vožnju skuterima. U našoj ponudi imamo brojne hotele.