Meni

TRST-VENECIJA-VERONA PADOVA

2 Days

Dolazak u luku Punta Sabioni. Vožnja brodom prema Veneciji (Venecija, grad sa 400 mostova za poljubce, zabavu i uživanje). Obilazak Venecije sa licenciranim vodičem.  Posjeta Markovom trgu, Bazilici Sv. Marka, Duždevoj palati (odmah uz raskošnu baziliku sv. Marka, smjestio se istorijski centar političke moći u Veneciji te jedan od najprepoznatljivijih motiva La Serenissime – Duždeva palača (Palazzo Ducale), most Rialto (most Rialto jedna je od glavnih znamenitosti Venecije, a među brojnim mostovima koji premošćuju venecijanske kanale, upravo je on najpoznatiji i najznačajniji), Most uzdaha (most uzdaha jedan je od mnogih mostova u Veneciji, a ubraja se među najpoznatije od njih.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Vožnja brodićem do venecijanske luke (25 €)
 • Verona i Padova (25 €)

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Banja Luka sa Stare autobuske stanice 03:00h, (petak/subotu). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Trst u jutarnjim satima. Obilazak Trsta sa vodičem I slobodno vrijeme.

Dolazak u luku Punta Sabioni. Vožnja brodom prema Veneciji (Venecija, grad sa 400 mostova za poljubce,
zabavu i uživanje). Obilazak Venecije sa licenciranim vodičem.  Posjeta Markovom trgu, Bazilici Sv. Marka, Duždevoj palati (odmah uz raskošnu baziliku sv. Marka, smjestio se istorijski centar političke moći u Veneciji te jedan od najprepoznatljivijih motiva La Serenissime – Duždeva palača (Palazzo Ducale), most Rialto (most Rialto jedna je od glavnih znamenitosti Venecije, a među brojnim mostovima koji premošćuju venecijanske kanale, upravo je on najpoznatiji i najznačajniji), Most uzdaha (most uzdaha jedan je od mnogih mostova u Veneciji, a ubraja se među najpoznatije od njih. Venecija je grad romantike, pa tako legenda kaže da je most dobio ime dobio po uzdasima zaljubljenih koji bi se ondje poljubili za zalaska sunca. Istina je, ipak, ponešto drukčija i tužnija), venecijanske maske (venecijanske maske porijeklo vuku još iz doba antike, a služile su tokom mnogih mjeseci u godini. Kasnije su bile dozvoljene od praznike sv. Stjepana, koji je obilježavao početak venecijanskog karnevala, do ponoći na Pepelnicu, što je označavalo kraj manifestacije), murano staklo, Grand kanal, vožnja gondolom… Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak brodom prema luci, kraća vožnja i dolazak  u hotel. Smještaj. Noćenje

DORUČAK. Odjava iz hotela. Fakultativni izlet za Veronu i Padovu : grad Romea i Julije: Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalideri, Romeova kuća, Julijin balkon… U povratku obilazak Padove u pratnji turističkog vodiča: Trg Prato del Vale, bazilika Sv. Antonia, kapela Skrovenji, Palata pravde, trg Erbe (putnici koji ne žele da idu na izlet ostaju u usputnom tržnom centru). Polazak za Banja Luku u 17h.

175,00 KM

Cijena uključuje:

 • prevoz modernim turističkim autobusom
 • smještaj u hotelu 3*- na bazi 1 noćenja sa doručkom
 • obilaske prema programu u pratnji profesionalnog vodiča
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • Fakultativni izleti i ulaznice u kulturno istorijske spomenike
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 50 KM
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje 6 KM
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu – za hotele po osobi i plaća se na recepciji hotela
 • 175,00 KM
 • 27.04.-28.04.2024.
  11.05.-12.05.2024.
  29.-30.06.2024.