Poreč - Rovinj - Smiljić Company
Meni

Poreč – Rovinj

1 Day

Bogatstvo ovog grada mjeri se s njegovom bogatom istorijskom baštinom, starijom od dvije hiljade godina. Neprocjenjiva Eufrazijeva bazilika, sagrađena je u 6.vijeku, a njenu vrijednost prepoznao je i UNESCO pod čijom se zaštitom nalazi od 1997. godine. Pored najstarijeg Trga Marafor čuvaju se fragmenti antičkih hramova, a bogatoj riznici starogradskih spomenika pripada i Romanička kuća iz 13. vijeka, Kuća dva sveca iz 15. Vijeka, te barokni enterijer Istarske sabornice

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

Polazak sa Stare autobuske stanice u 02:00h. Putovanje prema Poreču. Uz usputne pauze po potrebi, dolazak u jutarnjim satima, oko 08.00h. Slobodno vrijeme za individalne aktivnosti, uživanje pored mora.

(Bogatstvo ovog grada mjeri se s njegovom bogatom istorijskom baštinom, starijom od dvije hiljade godina. Neprocjenjiva Eufrazijeva bazilika, sagrađena je u 6.vijeku, a njenu vrijednost prepoznao je i UNESCO pod čijom se zaštitom nalazi od 1997. godine. Pored najstarijeg Trga Marafor čuvaju se fragmenti antičkih hramova, a bogatoj riznici starogradskih spomenika pripada i Romanička kuća iz 13. vijeka, Kuća dva sveca iz 15. Vijeka, te barokni enterijer Istarske sabornice).

Oko 13.00h okupljanje grupe i polazak prema Rovinju, prema mnogima najromantičnijeg gradu na Jadranu. Po dolasku slobodno vrijeme za individualno razgledanje grada. Predlažemo – Crkva sv. Eufemije, Zavičajni muzej, Balbijev luk, gradska ura i palata. Slobodno vrijeme za istraživanje uskih uličica i malenih trgova te za uživanje u jedinstvenom mediteranskom duhu grada, kupanje.

Okupljanje grupe i polazak u pravcu Republike Srpske u 19.00h. Ugodna vožnja uz kraća zaustavljanja, očekivani dolazak u Banja Luku je u noćnim satima. KRAJ PROGRAMA.

75,00 KM

Cijena uključuje:

  • Prevoz visokoturističkim autobusom
  • Individualni obilazak Poreča i Rovinja

Cijena ne uključuje:

  • Individualni troškovi
  • 75,00 KM
  • 08.06.2024.
    22.06.2024.
    08.07.2024.
  • Bus