Budimpešta - Jednodvevni izlet - Smiljić Company
Meni

Budimpešta – Jednodvevni izlet

1 Day

Budimpešta – prestonica Mađarske, grad je sa dva miliona stanovnika, poznat i po nazivu Pariz Istočne Evrope. Grad se sastoji od brežuljkastog Budima i ravničarske Pešte koje Dunav razdvaja kao široka avenija. Budim, sa tvrđjavom, slikovitim ulicama i vinskim lokalima, odaje ono raspoloženje po kom je grad bio čuven i pre pojave modernog turizma, dok je Pešta sjedište privrednog i kulturnog života. Budim i Peštu povezuju mnogi mostovi koji su postali simbol grada.

“Kraljica Dunava”, pleni ljepotom impozantnim građevinama i svojim mostovima. Grad koji nudi istoriju, kulturu i dobru zabavu. Uživajte u specijalitetima poput gulaša, paprikaša, čuvene štrudle sa makom, žerbo kockama i marcipanom, dok zveckaju crvene čizmice “piroš”, a madjarski cigani sviraju dok ispijate vino „Tokaji”. Ovo je mjesto umetnosti, mode i muzike.

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

Polazak u 01:00h sa Stare autobuske stanice. Vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz usputne pauze prema potrebi grupe i radi obavljanja carinskih i graničnih formalnosti. Dolazak u Budimpeštu u prijepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak grada: Trg heroja, Bulevar Andraši, Lančani most, Parlament,Bazilika Sv.Ištvana, Ribarski bastion, Budimska tvrdjava, Citadela, Eržebet most, Opera... Slobodno vrijeme za induvidualne aktivnosti i šetnju ulicom Vaci u kojem imate veliki izbor prodavnica za šoping. U dogovoru sa grupom mogućnost odlaska do tržnog centa Arena Plaza. Povratak u 18:00 h.

75,00 KM

Cijena uključuje:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Panorama grada sa turističkim vodičem
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodiča tokom putovanja,
  • Pratioca iz agencije
  • 75,00 KM
  • 15.06.2024.
  • Bus