Beč – Bratislava - Smiljić Company
Meni

Beč – Bratislava

1 Day

Slijedi nastavak panoramskog i pješačkog razgledanja ostalih kulturno – istorijskih spomenika: Petržalka – najnovije i najveće naselje Bratislave, dunavski mostovi, Mihalska kapija, Katredala Svetog Martina koja je najistaknutija gotička građevina iz 14. vijeka, Palata Gaskaović, glavni trg, Ronaldova  fontana, stara vjećnica, pozorište, biskupska palata…

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

Day 1 :
(subota)

Polazak iz Banja Luke u 01:00h sa Stare stanice iz Gradiske sa Nestro pumpe u 01:40h.
Uz redovna granična zadržavanja i usputne pauze po potrebi grupe, dolazak u glavni grad Austrije. Panoramsko razgledanje Beča uz pratnju licenciranog vodiča : Panoramsko razgledanje BELVEDRE, RING MUZIK FERAIN, GRADSKI PARK,zatim izlazimo iz busa i pravimo pješačko razledanje glavnog grada Austrije, Beča: SPOMENIK MARIJI TEREZIJI koja je vladala 40 godina carstvom, HOFBURG – ogroman kompleks imperijalnih palata u samom centru Beča, SPOMENIK EUGENU SAVOJSKOM – koji je zaustavio Osmanlije u pohodu na grad, SPOMENIK Nadvojvodi KARLU – koji je porazio Napoleona, KOHLMARKT – turistička atrakcija i dio grada na kome se nalazi gradska tržnica, GRABEN – jedna od najpoznatijih ulica u samom srcu grada, KATEDRALA SV. STJEPANA – potiče iz XII vijeka i građena je u gotskom stilu, SPOMENIK SVETOM TROJSTVU ili „ Stub kuge „ – koji prikazuje zahvalnost svetaca i anđela Bogu za oslobođenje od kuge. Zgrada Parlamenta, kao i zgrada Opere i muzej Albertina sa čijeg balkona se pruža najljepši pogled na centralno gradsko jezgro. Slobodno vrijeme. Za zainteresovane putnike organizujemo fakultativni odlazak do palate Šenbrun. U 15:00h čekiranje u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Day 2 :
(nedelja)

Doručak, odjava iz hotela, odlazak u centar Beča gdje ćemo boraviti do polaska. Za zainteresovane organizujemo fakultativni odlazak  do Slovačke BRATISLAVU. Vrijeme predviđeno za panoramsko i pješačko razgledanje Bratislave sa licenciranim vodičem – razgledanje Parlamenta i bratislavske tvrđave koja se nalazi na brdu Slavin, 100 metara iznad Dunava i sa kojeg se pruža izuzetan i fantastičan pogled na gotovo cijelu Bratislavu. Tvrđava je jedno od rijetkih mjesta na Starom kontinentu odakle je moguće vidjeti tri evropske države: Austriju (3 km jugozapadno), kada je lijepo vrijeme Mađarsku (13 km južno), i naravno, Slovačku.

Slijedi nastavak panoramskog i pješačkog razgledanja ostalih kulturno – istorijskih spomenika: Petržalka – najnovije i najveće naselje Bratislave, dunavski mostovi, Mihalska kapija, Katredala Svetog Martina koja je najistaknutija gotička građevina iz 14. vijeka, Palata Gaskaović, glavni trg, Ronaldova  fontana, stara vjećnica, pozorište, biskupska palata…Polazak u pravcu Beča oko 13.00h, slobodno vrijeme u Beču do 18h,kad se svi zajedno vracamo za Banja Luku. Dolazak u Banja Luku predvidjen poslije ponoći.

199,00 KM

Cijena uključuje:

 • Prevoz visokoturističkim autobusom
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4*
 • Obilazak Beča  u pratnji stručnog vodiča
 • Organizaciju putovanja
 • Usluge licenciranog vodiča

Cijena ne uključuje:

 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje 5,00 KM
 • Boravišna taksa 5,00 KM
 • Individualni troškovi
 • Doplata za 1/1 sobu – 50 EUR
 • Fakultativni odlazak u Bratislavu – 25 EUR
 • Fakultativni izlet Šenbrun – 10 Eur bez ulaznica
 • 09.03.-10.13.2024.htl SENATOR 4*
 • Bus